tisdag 21 december 2010

TAM TIGGARPOJKEN


Titel: Tam tiggarpojken
Författare: Jo Salmson
Genre: Fantasy
Sidor: 118

Handling:
Tam är en föräldrarlös tiggarpojke i staden Demar. Demar är den enda staden i riket som har fem stadsmurar. Ju längre in på murarna man kommer, desstu rikare bor man. Tam bor innanför den yttre muren. Innanför den femte muren bor kung familjen, och framför allt drakarna.

Drakarna är äldre än själva staden. De lever tillsammans med människorna, och låter människorna ha hand om dem och rida på deras ryggar. De hjälper till i strider.
Tam brukar alltid titta på dem när de flyger över murarna, och han förundras alltid lika mycket. Han drömmer om att en dag få arbeta i deras stall.

När Tam börjar höra röster i sitt huvudet tror han först att han blivit sjuk. Men rösterna blir bara värre och värre. Kan det ha någonting med drakarna att göra?


Karaktärerna:
Tam är ganska målmedveten av sig. Han vet vad han vill, och vill inte ge upp även om han vet att han inte kan få det. Trots att han har haft det svårt så har han inte velat ge upp.

Indre är Tams bästa vän. Han försker Tam med mat och ser efter honom. Hans pappa är inte särskilt snäll, och Indre vill helst inte vara hemma hos honom. Han är hellre med Tam.

Hind är en gammal kvinnosoldat som har känt Tam länge. Hon brukar också ge Tam mat. Hon bryr sig mycket om Tam och vill gärna hjälpa honom.


Boken är väldigt lättläst. Det är inte så mycket text. Jag gillar historien, men jag hade velat ha lite mer text så att man kan lära känna karaktärerna ordentligt. Men den var ändå en bra bok.

Det är fina mangabilder i boken också....




Det är Jo Salmson som skrivit texten och Åsa Ekström som tecknat.



Tam tiggarpojken får tre och en halv stjärnor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar