söndag 2 januari 2011

SEBASTIAN DARKE- KAPTEN CALLINESTRAS SKATT


UPPFÖLJARE TILL SEBASTIAN DARKE- SLAGET OM KELADON.
Titel: Sebastian Darke- kapten Callinestras skatt.
Författare: Philip Caveney
Genre: Fantasy, äventyr
Sidor: 349


Handling:
Äventyret med Sebastian, Max och Cornelius fortsätter. Den här gången har vännerna lyckats komma över en karta till Kapten Callinestras skatt. Den ska tydligen finnas på en ö som inte finns på några andra kartor. De reser till hamnstaden Ramalat för att hyra ett skepp och besättning, men på vägen dit råkar de på häxan Leonora. Hon förhäxar Sebastian och gör honom ohjälpligt kär i henne. 
I Ramalat träffar de på den unga och vackra kapten Jenna, som råkar ha en besättning och ett skepp till förfogande. De ger sig av ombord på skeppet för att finna skatten. Men i hälarna har de pirater- lejda av Leonora...


Karaktärerna:
Sebastian är väldigt nere p.g.a sitt brustna förhållande med Kerin. Men när han blir förtrollad av Leonora så försvinner den sorgen. Eftersom han är förtrollad under större delen av boken så är hans tankar inte riktigt som det ska, och det stör mig.


Cornelius är lika självsäker och bestämd som förr.


Max gnäller än. Han trivs inte så bra ombord på skeppet.


Jenna är kapten för skeppet Havshäxan. Hon tog över när hennes far dog. Hennes besättning respekterar henne. Trots sin unga ålder är hon en skicklig sjöfarare. Hon är stenhård och drar sig inte för att slåss. Hon är också väldigt envis, när hon vill något så blir det så. Jag gillar Jenna. Hon är cool. 




Jag tycker ännu bättre om den här än om tidigare. Det är Jenna som jag gillar, hennes tuffhet är underbar. Den är fortfarande spännande och rolig.



Philip har skapat en ännu bättre uppföljare. 




Fem stjärnror, självklart.





1 kommentar:

  1. YAY. Älskar böckerna. I den sista boken så dör ju Jenna Swift och gissa hur ledsen jag blev :c

    SvaraRadera